• Aanhuur Makelaar
 • Woonruimte
 • Expat info
 • Lifestyle
 • Over ons
 • Contact
  Insurance

  Verzekeringen

  Het is geen groot geheim dat de meeste Nederlandse inwoners oververzekerd zijn. Er zijn veel soorten verzekeringen die elkaar overlappen, en verzekeringsmaatschappijen nemen niet het initiatief om je daarover in te lichten. Toch kan het verstandig zijn om je naast de verplichte verzekeringen zoals ziektekostenverzekering je ook aan te melden voor andere verzekeringen voor een gerust gevoel. Hieronder vind je wat informatie over veelvoorkomende verzekeringen in Rotterdam en in Nederland. Wanneer je nog meer vragen hebt kun je gerust contact opnemen met jouw RRelocation contactpersoon.

   

   

   

  Zorgverzekering

   In Nederland hebben we voor alle onderdanen een basisverzekering, buitenlanders komen hiervoor normaal gesproken niet voor in aanmerking. In elk geval mag je zelf de verzekeringsmaatschappij kiezen. Je kunt ook kiezen voor een speciale expat verzekering wanneer dat beter aansluit bij jouw wensen.

   

  Autoverzekering

  Wanneer je een auto rijdt zul je ook een autoverzekering moeten afsluiten. Dit geldt ook voor motorfietsen en scooters, maar niet voor fietsers. De minimum (WA) verzekering betekent dat de andere partij verzekerd is maar jij en jouw voertuig niet. Je kunt diverse opties toevoegen als je dat wilt. Uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, dat geldt ook voor scooters.

   

  Levensverzekering

  We hopen dat je gezond en ook levend zult verblijven in Rotterdam, maar voor de zekerheid kun je met een levensverzekering wat rust en zekerheid bieden voor jezelf en jouw familie.

   

   

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Een ongeluk zit in een klein hoekje” zeggen we in Nederland. Wanneer je in een situatie verkeert met een verhoogd risico voor schade aan mensen of bezittingen kan een aansprakelijkheidsverzekering een slimme keuze zijn.

   

  Rechtsbijstandsverzekering

   Wanneer je in juridische problemen komt kan een advocaat je duur komen te staan. Met een rechtsbijstandverzekering weet je dat een rechtszaak je niet de kop zal kosten. Er is overigens ook een gratis “Juridische Helpdesk” voor vragen over de wetgeving.

   

  Reisverzekering

  Bij sommige verzekeringen zit een reisverzekering reeds in het standaard pakket, wanneer je veel reist moet je zeker onderzoeken of deze verzekering je voordeel biedt.