• Aanhuur Makelaar
 • Woonruimte
 • Expat info
 • Lifestyle
 • Over ons
 • Contact
  Local taxes

  Lokale belastingen in Rotterdam

   

   

  Er zijn nationale belastingen en lokale belastingen om te voldoen. De gemeente Rotterdam stuurt je jaarlijks een belastingformulier waar jouw lokale heffingen op vermeld staan. Wanneer je huiseigenaar bent, of als je een hond hebt, zul je daarvoor additionele belastingen moeten betalen. Op deze pagina geven we je wat basisinformatie over lokale belastingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met RRelocation. Je kunt het ook aan een belastingadviseur of aan een accountant vragen. Houd er rekening mee dat belastingadviseur geen beschermd beroep is, de accountant heeft wel een officiële status.

   

   

  Wijze van belasting betalen

  Je zult automatisch een Accept Giro (bankoverschrijving) ontvangen van de gemeente en Delfland Waterschappen, in januari via de normale post. Je kunt direct betalen op het bankrekeningnummer dat vermeld staat, vergeet niet het specifieke betaalkenmerk te vermelden. Met online bankieren is dit heel eenvoudig, apps kunnen zelfs automatisch alle informatie voor je inscannen.

  Huiseigenaar

  Voor huiseigenaren geldt een heffing op huishoudelijk afval, water en rioolbelasting. Je dient ook de OZB (Onroerendezaakbelasting) te voldoen. Het bedrag dat je moet betalen wordt gebaseerd op een eenpersoonshuishouden of een meerpersoonshuishouden. De OZB belasting wordt berekend op de waarde van jouw huis of appartement, op basis van de WOZ-waarde.

   

   

   

  Huurder

  Je zult waarschijnlijk belasting moeten betalen over het huishouden en water. De afvalverwerking is reeds inbegrepen. Het bedrag is afhankelijk van een eenpersoonshuishouden of een meerpersoonshuishouden. De waterbelasting wordt geïnd door Delfland Waterschappen en is voor iedereen gelijk ongeacht het aantal bewoners.

  Hondenbezitter

  Je mag elk (legaal) huisdier belastingvrij bezitten in Rotterdam met uitzondering van honden. Je bent verplicht om eigenaarschap van een hond op te geven bij de Gemeentebelastingen Rotterdam. Anders moet je een behoorlijke boete betalen wanneer je betrapt wordt.

  Voor vragen over lokale belastingen kun je de Gemeentebelastingen Rotterdam bellen op +31 (0)10 267 1625. Huishoudens met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor vrijwaring van belastingen, maar alleen wanneer je geen vastgoed bezit of veel spaargeld hebt.