• Aanhuur Makelaar
 • Woonruimte
 • Expat info
 • Lifestyle
 • Over ons
 • Contact
  Expat info

  Expat informatie

   

  Je bent aangekomen in Rotterdam, nu zul je met veel nieuwe wetten, regels en voorwaarden te maken krijgen waar je aan moet voldoen. Wees gerust, RRelocation staat voor je klaar! In de Nederlandse cultuur zijn we zeer bedreven in het maken van administratieve hordes om overheen te springen, dat kan het voor een nieuwe inwoner toch wel ingewikkeld maken. Hieronder vind je een aantal links die naar pagina’s leiden met informatie om je op weg te helpen. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met jouw persoonlijke RRelocation account manager.

   

   

  RELOCATION INFORMATION

  Alle Informatie Die Je Nodig Hebt...

   

  BSN

  Het Burger Service Nummer is jouw uniek registratienummer die het eenvoudiger maakt voor openbare instanties om informatie te delen aangaande Nederlands ingezetenen.

  Meer info

  DigiD

  Je kunt veel officiële zaken online afhandelen, om jouw identiteit online te controleren is de DigiD login een eenvoudige en snelle methode. Met deze login kun je veel tijd besparen die je anders aan de telefoon zult besteden of bij gemeentelijke instanties op kantoor.

  Meer info

  Verzekering

  Zorg ervoor dat je alle verzekeringen op orde hebt zoals de levensverzekering, reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandsverzekering. Hoewel een aantal standaard verzekeringen door de werkgever geregeld worden, zijn er ook verzekeringen die je zelfstandig moet afsluiten.

  Meer info

   

   

  Lokale belastingen in Rotterdam

  In elke gemeente zul je lokale belastingen moeten afdragen. Dit kan variëren van gemeente tot gemeente zoals belasting op het huis of huisdier. Lees onze pagina over de meest voorkomende belastingen in Rotterdam.

  Meer info

  Landelijke belastingen

  van de gemeentebelastingen zijn er ook nationale belastingen, waarvan er sommige al op de salarisspecificatie verrekend worden. Maar je bent nog steeds verantwoordelijk voor andere belastingen. Veel Nederlanders kiezen

  Meer info

  Een bankrekening openen

  In Nederland maken de meeste Nederlanders gebruik van een bankkaart die we “pinpas” noemen, creditcards worden minder vaak gebruikt. Je kunt bij meerdere banken een bankrekening openen, online bankieren is ook erg populair en heel makkelijk om jouw financiële zaken te regelen en online betalingen te verrichten.

  Meer info

  Een huis huren

  Rotterdam is een fantastische plek om te wonen omdat de huurtarieven laag liggen in vergelijking met Amsterdam. Toch kan het vinden van de juiste accommodatie een uitdaging zijn. RRelocation helpt je met het vinden van de perfecte plek, op deze pagina geven we je wat praktische informatie over huren in Rotterdam.

  Meer info