• Aanhuur Makelaar
 • Woonruimte
 • Expat info
 • Lifestyle
 • Over ons
 • Contact
  BSN

  BSN Burger Service Nummer

  Jouw avontuur in Rotterdam begint met jouw Burger Service Nummer. De BSN is een persoonlijke identificatiecode voor elke inwoner van Nederland, en bevat informatie die onderling gedeeld wordt tussen overheidsinstellingen.

   

  Hoe je een BSN (Burger Service Nummer) aanvraagt in Rotterdam

  Om in aanmerking te komen voor registratie in de Gemeentelijke Basisadministratie dien je in te schrijven bij de gemeente Rotterdam met een geldig paspoort wanneer je een nationaliteit bezit van buiten de EU, voor EU ingezetenen wordt ieder geldig identificatiemiddel geaccepteerd. Voor mensen die geen EU burger zijn zal de verblijfsvergunning door de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst) goedgekeurd moeten worden alvorens de BSN wordt afgegeven. Wanneer je een hoogopgeleide kennismigrant bent kun je een email sturen naar info@rrelocation.nl en een afspraak inplannen voor registratie. Wanneer je niet beschikt over deze status kun je de gemeente online bereiken, of door te bellen naar +31 (0)10 2001 100.

   

  Waar kan ik mijn BSN gebruiken?

  Vele overheidsinstellingen delen jouw BSN informatie, wat het eenvoudiger maakt om zaken met verschillende afdelingen te regelen. Een geldige BSN is belangrijk voor een werkgevers om je bijvoorbeeld een salaris uit te keren, voor gezondheidszorg en vele andere, eenvoudige zaken als het aanvragen van een telefoonabonnement. Wanneer je in Nederland verblijft voor minimaal vier maanden is registratie verplicht, en ook voor korte periodes wanneer je hier wilt werken of studeren. Wanneer familieleden zich bij je voegen zullen ook zij zich dienen te registreren wanneer ze langer dan vier maanden blijven.

   

  Hoe lang duurt het om de BSN aan te vragen?

  Hoogopgeleide kennismigranten zullen hun BSN direct ontvangen, andere aanmeldingen worden binnen ongeveer tien dagen verwerkt. Je kunt een afspraak voor registratie vooraf inplannen, er zijn geen kosten verbonden aan deze registratie.